Kre's website

Kre's website

… not just another WordPress weblog …

Kre's website RSS Feed
 
 
 
 

Funny stuff

Săpând pe Internet pe ici pe colo am dat de nişte chestii funny…

Şi astfel, m-am hotărât că n-ar fi frumos din partea mea să râd de unul singur şi poate îmi ţineţi şi voi companie.

Dar ţin să vă avertizez ca poantele-s oţără de geek :P

  • Prima e ceva mai veche… o ştiam pe vremea liceului, dar nu şi-o pierdut farmecul:

Jurnalul unui administrator de reţea

********
* Luni *
********
9:05
- Sosirea la serviciu. Cafea, cititul ziarelor…

9:20
- Au sunat de la Contabilitate, spun că nu se pot conecta la serverul Accounting. Am deschis manualul şi le-am oferit răspunsul standard nr.112: “Hmmm, păi la mine funcţionează”.

Am mai borborosit încă ceva şi i-am sfătuit să-şi reseteze calculatorul şi să încerce din nou să se logheze.

Între timp de pe UPS am deconectat fierbătorul de cafea (şi aşa am consumat toată cafeaua) şi am reconectat din nou cablu de tensiune de la Accounting. După câteva momente, m-au sunat cei de le Contabilitate şi au zis că e totul OK. Totuşi, nimic mai frumos decât un user fericit!

10:20
- Vaca de la Marketing se plânge că nu-i funcţionează modemul. I-am bălbăcit că-i fac legătura cu expertul nostru de comunicaţii şi i-am facut legătura la portarul de jos. Tehnologia asta de birouri moderne este o minune.

10:50
- A trecut Shefu pe la mine: cică, se-nmulţesc plângerile la calitatea suportului tehnic. Am întrebat cine se plânge: evident, Marketingul.

Shefu a zis că va rezolva, m-a anunţat că restul zilei va lipsi şi s-a dus să joace tenis.

11:05
- Ziua de luni intotdeauna mă dă de gata. Am scris în cartea adminilor ”Plecat în achiziţionarea echipamentelor sofisticate” şi am ieşit să cumpăr o dischetă şi la o plimbare prin oraş.

16:20
- Revenirea din “Achiziţionarea echipamentelor sofisticate”. Am verificat robotul telefonic pentru mesaje, aveam 0 mesaje. Se pare că nu era defect, doar am uitat să-l pornesc. Am reparat problema şi am trecut situaţia în cartea administratorilor.

16:25
- Plecarea de la serviciu (maaaamă, ce zi grea am avut)

*********
* Marti *
*********
9:10
- Din nou a trecut Shefu pe la mine să-mi comunice plângerile de la vaca aceea de la Marketing. I-am arătat noul screensaver cu Hot Amanda ce l-am luat săptămâna trecută de pe net. Shefului i-a placut, vroia şi el o copie. I-am dat discheta de ieri şi l-am întrebat când va rezolva plângerile. Mi-a raspuns ca va trebui sa angajeze pe inca cineva la tehnic, evident ca singur nu fac fata la probleme.

9:50
- Am ajuns pana la al 8-lea nivel in Quake 3.

10:25
- A sunat consultantul directorului de Productie. Vroia sa stie cum se fac graficele in Excel. I-am raspuns ca pentru astfel de intrebari tehnice avem expertul nostru in Excel si i-am facut legatura din nou la portarul nostru. E bine ca avem telefoane moderne.

11:00
A venit portarul la mine. Spune ca intotdeauna il suna diferiti oameni cu intrebari ciudate. I-am zis ca-l invat totul, daca-mi tine locul o ora langa telefon. A acceptat.

11:05
- Plecarea la pranz.

14:00
- Am revenit de la pranz. Portarul a ramas neclintit la telefon. Mi-a zis ca telefonul a sunat in continuu si le-a facut tuturor legatura la bufetul firmei. Baiatul acesta e BETON!

14:10
- Am inceput sa-l invat pe portar (il cheama Vasile) Quake-ul. A fost un ucenic bun si dupa cateva ore m-a distrus complet la joc. Am mirosit ca baiatul acesta are un viitor promitator.

16:00
- Vasile si-a terminat tura, si am terminat si cu scoala pentru Quake. Mie mi-a mai ramas o ora la serviciu. Ma gandeam ce sa fac, si mi-am adus aminte de serverul Accounting de ieri. Atunci am incercat intrerupatorul principal in spatele meu, sa verific daca functioneaza. A functionat fara probleme ceea ce nu se poate spune despre UPS si server.

16:30
- Plecarea de la serviciu

************
* Miercuri *
************
8:30
- Shefu s-a tinut de cuvant si a adus un baiat nou pentru suportul tehnic. Unul Ionel. I-am aratat camera cu serverul Accounting, intrerupatorul principal si i-am pus un calculator pe biroul lui. La inceput s-a plans putin ca a primit doar un PC-XT insa l-am convins ca pentru Windows este deajuns si monitorul alb-negru.

9:00
- Calculatorul lui Ionel a terminat cu incarcarea Windows-ului si baiatul s-a aratat interesat imediat pentru accesul in retea. I-am facut un cont si parola i-am setat-o pe minim 64 de biti, securitatea la mine este prioritate.

9:15
- Au sunat de la Contabilitate, au nevoie de un cont nou pentru o angajata noua. Le-am raspuns ca pentru cont, trebuie sa completeze un formular special si semnat de directorul firmei, sefii tuturor departamentelor, baiatul de la depozit si portar.

10:05
- A sunat una Magda de la Contabilitate, cica ii trebuie parola pentru retea. Dupa voce mi s-a parut ca are 19-20 ani. Am intrebat-o de nume, prenume, ziua de nastere, daca e casatorita si adresa. Normal – 20 si necasatorita. I-am zis ca parola este o informatie foarte confidentiala si daca i-o gaseste cineva o dau afara de la serviciu, m-am oferit sa i-o comunic personal deseara la ea acasa, era atat de fericita ca sunt o persoana serioasa si devotata ca s-a oferit sa plateasca ea taxiul. I-am zis ca locuiesc in cealalta partea a orasului si seara mi-au luat 5 minute sa ajung pe jos la ea, banii pentru taxi i-am folosit pentru cumpararea a 512 Mb memorie…

11:05
- In final, Ionel s-a logat la retea si imediat a inceput sa lucreze ceva. L-am trimis dupa tigari, desi nici unul din noi nu fumeaza. Sa invete si baiatul cum sta treaba.

11:20
- Ionel a venit cu tigarile. I-am aratat manualul de la sistemul AS-400 si i-am zis sa stea langa telefon, sa incerce si putina munca fizica. Am plecat sa iau masa.

16:00
- Am venit de la masa. Ionel se pare ca a cedat nervos – trei ore spunea ca a incercat sa dea start la serverul Accounting.

L-am injurat si l-am trimis din nou dupa tigari. Am reconectat din nou cablul ethernet la server. Imaginea pe monitor s-a dereglat putin insa situatia s-a rezolvat, important e ca treaba era facuta.

16:10
- Secretara de la Personal a intrebat cum se activeaza autocorrect din Word. Am sfatuit-o sa foloseasca shortcut-ul Ctrl-Alt-Delete. Mi-a multumit si a lasat receptorul.

16:30
- L-am prins pe Ionel in WC cum citeste anunturile cu ofertele de joburi. M-am gandit ca ziua de azi era una foarte reusita si am plecat acasa.

*******
* Joi *
*******
8:30
- Din nou a aparut Shefu (ce naiba, va veni in fiecare zi? – Nu ajung nici ziarul sa citesc) De data asta a adus vesti bune – Ionel a anuntat ca nu mai vine la serviciu. I-am zis Shefului ca azi este foarte greu sa gasesti oameni de treaba. Adica te ROG! Sa impart culcusul meu cu altcineva…!

8:55
- A sunat cineva de la Dezvoltare, cica nu poate sa scoata fonturi RO la imprimanta. L-am intrebat ce cip are pe placa grafica; nu stia. L-am rugat sa nu ma deranjeze asa nepregatit si sa revina cand va fi la cunostinta cu bazele calculatoarelor.

9:15
- A revenit cel de la Dezvoltare, cica a aflat ca cipul de pe placa grafica nu are nici o legatura cu fonturile. I-am raspuns ca nu de placa grafica am intrebat, ci de placa VIDEO. Si-a cerut scuze, a zis ca va reveni daca gaseste informatia si a lasat receptorul.

9:30
- Au sunat cei de la Economic, cica pe factura in loc de semnul exclamarii le apar semnele de intrebare. Hmm, este a doua situatie azi cu probleme de fonturi asa ce le-am promis ca voi face ceva. Dupa putin timp, m-am gandit si am decis sa fac o modificare generala la documente. Am facut sa apara litere albe pe pagina alba; si fontu l-am schimbat in Wingdings (acum macar nu se va vedea problema de semnul exclamarii si intrebarii)

10:00
- In mijlocul nivelului 9 la Quake 3, a trecut Vasile pe la mine sa merg cu el la pranz. M-am gandit cate intrebari proaste ma asteapta azi despre fonturi, si am plecat cu el.

************
* Vineri *
************
8:00
- M-am intors de la pranz.

8:25
- A sunat un nefericit de la Personal, cica a uitat parola pentru sistem. Sfatul meu era sa foloseasca procedura speciala pentru recuperarea parolei – FDISK. Nefericitul mi-a multumit si a lasat receptorul. O Doamne, chiar si astfel de persoane exista pe lume?

8:35
- A revenit tipul de la Personal. Problema cu parola era rezolvata, dar acum a aparut una noua – la bootare sistemul ii raspunde “Error = accessing Drive 0″. I-am zis ca este o problema hard si ca are nevoie de un calculator nou.

9:15
- NAAAASOOOOLLLL…nefericitul pe care l-am macelarit in Quake 3 era Shefu!!! A dat peste mine in birou suparat si nici nu a reactionat la Cel mai nou screen saver Double Twins Exctasy. De luni sunt evacuat de la firma.

10:00
- Fac ceea ce Ionel a facut alaltaieri, adica citesc anunturile cu oferta de job-uri si incerc sa sun la cateva alese de mine. In pauza dintre telefoane fac ordine in macro-uri Word – adaug comanda DeleteDocument.

11:15
- Am gasit un nou loc de munca. Adica este la fel cu ceea ce fac si aici, si inca mai este intr-o firma de soft care anul trecut a lansat pe piata un nou OS de calculatoare. Imi iau la revedere si lansez in retea un worm si fac bagajele cu tot cu cana de cafea. La revedere!!!!

********
* Luni *
********
8:00
- Sosirea la serviciu…

  • Pe al doilea nu-l ştiam până acum:

Ierarhia intr-o companie de software:

Presedinte
Mai iute ca glontul
Mai puternic ca o locomotiva
Poate sa treaca peste o cladire dintr-o singura saritura
Merge pe apa
Vorbeste cu Dumnezeu

Vicepresedinte
Se poate tine dupa glont
Poate împinge trenuri mici
Poate sa sara peste cladiri cu vânt favorabil
Merge pe apa daca nu sunt valuri
Vorbeste cu Dumnezeu numai daca i s-a acordat audienta

Junior Vicepresedinte
Poarta mereu un MAC 10
Trage trenuri cu dintii
Poate sa sara peste cladiri mai mici, cu elan
Merge pe apa in bazine acoperite
Uneori Dumnezeu îi aporba o cerere de discutie

Division Manager
Poarta o pusca cu teava retezata prin mahalale
Are propriul sau tren
Se catara pe fatada cladirilor
Concureaza la Olimpiada la stilul fluture
Îl zareste din când în când pe Dumnezeu

Product Manager

Nu este dotat cu munitie de razboi
Se teme de trenuri
Se catara pe scara de incendiu
Înoata bine
Are pe birou o icoana cu chipul lui Dumnezeu

Business Unit Manager
Poarta pistol cu capse
Are macheta unui tren în pivnita
Foloseste usile cladirilor
Poate sa înoate câineste
Poarta mereu o cruce împotriva atacurilor vampirilor

Programming Manager
Are nevoie de ajutor ca sa-si umple pistolul cu apa
Fuge dupa trenuri (si masini)
Se întepeneste în usile rotitoare
Poarta vesta de salvare în apropierea apei
Îsi spune rugaciunea înainte de culcare

Programator

Prinde gloante în dinti
Arunca trenurile de pe sine
Ridica cladirile si trece pe sub ele
Muta albia râurilor din calea sa
El este Dumnezeu!

  • Aşaaa, şi ultimul, pe care l-am citit acum ceva vreme, dar l-am recitit cu plăcere acum:

Dictionar de Statusuri Yahoo Messenger

RURAL:
In prispa (online)
Sunt la prashit lol (busy)
Plecat la oras (stepped out)
Imi bat nevasta (be right back)
Iesit la poarta (not at my desk)
Mi-am luat mobil (on the phone)
Sunt cu vicleshug (invisible to everyone)
Doborat de bautura (offline)

MOLDOVA:
Cari dai o beri? (online)
Biau (busy)
Biau di rup la “Mat“ (stepped out)
Suntiem la chioshc…sa biem (be right back)
Sunt sub masa/ dupi casa (not at my desk)
Cari dai beeep cu secret ai? (on the phone)
Citesc eticheti/ Ma doari capu’ (invisible to everyone)
Coma alcoolica (offline)

MANELISTI:
Pe turbosistem (available)
Numar bani (busy)
la Miss Piranda (stepped out)
Intorc caseta si vin (be right back)
Imi astept dedicatia pe Taraf (not at my desk)
Ascult muzica la telefon (on the phone)
Dusmanii pandeste (invisible to everyone)
Plang si blestem (offline)

EMO:
True (online)
Mananc si plang (busy)
On the roof (stepped out)
Cumpar lame (be right back)
Probez noile insigne (not at my desk)
Nu am chef sa vorbesc cu nimeni (on the phone)
Wishful thinking (invisible to everyone)
Cadeeeee ! Emo down. (offline)

POLITIENESC:
Raportez (online)
Fac proces verbal (busy)
Trecut la rutiera (stepped out)
Il bat p-asta si vin (be right back)
Duc plicu’ acasa (not at my desk)
Scuze sefu’, nu stiam! Gata, l-am iertat… (on the phone)
La biblioteca (invisible to everyone)
Cazut la datorie (offline)

ECUMENIC:
Spovediti-va! (online)
Bag matanii/ Trag clopotul (busy)
Dupa anafura sau inmormantare (stepped out)
Degust impartasania (be right back)
La nunti/botezuri/cumetrii (not at my desk)
Bat toaca, da buzzz! (on the phone)
Imbracat civil (invisible to everyone)
Sunt la mama dracu’ (offline)

Leave a Reply

*

AWSOM Powered