Kre's website

Kre's website

… not just another WordPress weblog …

Kre's website RSS Feed
 
 
 
 

Fatalitate?

Anticipam într-un post anterior că o să ajung şi aici… la nepăsare, apatie…
Ce-o fi o fi“, “‘om vedea noi cum o să fie şi ne-om descurca” – expresii pe care le aud tot mai des în jurul meu (ele sau variante de-ale lor), şi ce e mai rău e că cei care le folosesc se referă la societatea în care trăiesc atât ei cât şi eu…
Trebuie să încetăm a nu ne păsa de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

M-am cam ferit să fac politică dar mi-am dat seama că nu e bine.
Am 24 de ani, lucrez, încerc să termin şi nişte şcoli, foarte probabil ca în preajma următorei schimbări a prefixului o să fiu parte integrantă din propria celulă a societăţii. Ceea ce se întâmplă cu conducerea acestei ţări mă priveşte direct şi personal. NE priveşte direct şi personal… Asta dacă nu dorim ca şi copiii noştri să fie nevoiţi să plătească partea lor din datoria publică încă dinainte de-a se naşte.

Trebuie să ne implicăm în politică, nu contează în ce partid.
În momentul de faţă nici să vrei şi nu poţi găsi pe cineva fără legături cu vechea orânduire în conducerea niciunui partid. De ce? Pentru că tineretul nu are forţa necesară pentru propulsarea propriilor valori. Tinerii nu sunt conştienţi de efectul cumulativ. Sunt interesaţi de a face parte din vreo organizaţie de tineret doar pentru chefuri şi alte cele. Doar cei cu o agendă proprie vor urca mai departe, devenind ucenici ai celor deja corupţi. Mi s-ar părea normal ca media de vârstă într-un partid să fie de 30 de ani, adică exact vârsta la care există o familie întemeiată, la omul este încă activ şi direct interesat de bunul mers al ţării. Trebuie ca tinerii din orice partid, nu contează că X, Y sau Z să facă front comun pentru promovarea propriilor valori şi nu a celor dictate de la centru.

Nici nu e nevoie să faci parte din vreun partid sau să ai vreo simpatie, dar trebuie să fii activ, atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău, gata să sancţionezi greşelile. Nu e destul să te uiţi la dezbaterile electorale din campanie sau la ceea ce spune mass-media în acea perioadă. Fă-ţi singur o sinteză din ceea ce ai observat pe parcursul anilor. În campanii se investesc sume imense de bani care ulterior trebuie recuperate (şi se recuperează înzecit, cu dobândă). Prezintă-te la vot, chiar dacă nu ai cu cine să votezi. Pune ştampila între sau desenează-l pe Bugs Bunny pe buletin şi pune ştampila pe el. 40% voturi nule (nu anulate) sună mult mai ameninţător pentru ei decât 40% absenteism la vot.

Tu tinere, studentule, antreprenorule, patronule, intelectualule nu îi deranjezi cu nimic dacă nu mergi la vot. Chiar se bucură pentru masele de manevră sunt acolo: pensionari, bugetari, asistaţi social. Acolo se dau bătăliile pe promisiuni şi pomeni electorale.
Dimpotrivă, daca tu tinere, studentule, antreprenorule, patronule, intelectualule te-ai prezenta la vot, chiar şi vot nul, ai reprezenta o necunoscută, o variabilă necontrolabilă. Tu poţi vedea dincolo de platformele de măsuri populiste, dincolo de faţada… şi reprezinţi o forţă statistică uriaşă.

Ştiu, nu sunt primul şi în nici un caz singurul care scrie despre aceste lucruri… probabil nu sunt nici cel mai fluent (chiar dimpotrivă ar zice unii), dar am simţit nevoia să transmit mai departe, să ader şi eu la această mişcare, aş putea zice de conştientizare a propriului rol în societatea în care traiesc şi trăim… Şi îmi pare rău că aceste lucruri nu se învaţă la orele de Educaţie Civică.

Şi, dintre cei de la care m-am inspirat măcar în parte în toată retorica asta, trebuie să amintesc măcar articolul ăsta din blogu’ lu’ bleen.

One Response to “Fatalitate?”

  1. 1
    filme noi 2011:

    multumesc pentru parerea pe care o ai

Leave a Reply

*

AWSOM Powered